Naczynia do restauracji – jednorazowe czy wielokrotnego użytku?

W restauracji nie zawsze muszą być używane naczynia wielokrotnego użytku – część właścicieli takich punktów decyduje się skorzystać z naczyń jednorazowych. Które rozwiązanie jest korzystniejsze?
Zanim zaczniesz prowadzić punkt gastronomiczny, musisz wybrać m.in. jego lokalizację. Niezbędne jest też rozważenie, które rozwiązanie będzie lepszym wyborem: nabycie porcelanowej zastawy czy też jednorazowych naczyń i opakowań. Jeżeli zależy ci na stworzeniu nastrojowego i przytulnego miejsca, to z pewnością zastawa sprawdzi się lepiej. Nie oznacza to jednak, że nie będziesz musiał nabyć jednorazowych opakowań – w te będziesz pakował dania na wynos.

Aby zwiększyć przychody restauracji

Proponowanie klientom dań na wynos to jeden ze sposobów zwiększenia przychodów twojej firmy. Pamiętaj przy tym, że musisz zaopatrzyć się w specjalne pojemniki, do których będziesz mógł włożyć np. gotowe danie. Przydadzą się również kubki i okrągłe pojemniki z wieczkami. O ile w tych pierwszych zaoferujesz ciepłe napoje, o tyle w drugich możesz podać zupy. W zależności od stosowanej przez ciebie polityki firmy, możesz dołączyć do każdego zamówienia również sztućce.

A może potrawy na dowóz?

W walce o klienta warto wykorzystać wszystkie możliwości. Jeżeli chcesz, aby prowadzony przez ciebie punkt gastronomiczny rozwijał się, niezbędne będzie również wprowadzenie możliwości zamówienia przez klientów potraw na dowóz. Także wówczas przydadzą ci się opakowania jednorazowe. Ważne jest przy tym to, aby poszczególne opakowania były wykonane z materiałów gwarantujących, że zamówione potrawy dotrą do klienta ciepłe. Idealnie sprawdzają się tu naczynia termo, które zostały stworzone z myślą o transporcie dań.

Posty powiązane

zobacz tu http://tofiq.org/garnki-stalowe-najlepszy-wybor-do-wlasnej-kuchni/ http://robimytolepiej.pl