Jak zorganizować przyjęcie rocznicowe w restauracji?

Zorganizowanie przyjęcia rocznicowego czy urodzinowego wiązało się zazwyczaj ze sporym natłokiem obowiązków, szczególnie, jeśli impreza miała odbyć się w domu. Polacy jednak coraz chętniej wybierają restauracje hotelowe, aby urządzić przyjęcie dla bliskich. O czym musimy pamiętać podczas wynajmowania sali? O jakich detalach musimy pomyśleć wcześniej?

Znajdź miejsce z dala od miejskiego zgiełku!

Podstawą jest oczywiście znalezienie odpowiedniej restauracji – jeśli pragniemy, aby przyjęcie było prawdziwie eleganckie zrezygnujmy z restauracji w mieście, wybierzmy restaurację hotelową, najlepiej poza granicami miasta. Najlepszym rozwiązaniem będą hotele położone blisko lasów, parków, jezior. Dzięki takiemu sąsiedztwu goście zaproszeni na obiad będą mogli wyjść na taras czy ogród i zaczerpnąć świeżego powietrza. Zazwyczaj hotele dbają o to, aby takie miejsca były dobrze oświetlone po zmroku. Jednym z miejsc oferujących tak wspaniałe warunki jest hotel Lord. O jego ofercie poczytamy na stronie hotellord.pl.

Rozmowa z managerem

Podstawą w wynajmowaniu sali restauracyjnej jest rozmowa z managerem lokalu. To właśnie jemu musimy opowiedzieć o tym, ile gości planujemy zaprosić oraz jaki rodzaj imprezy chcemy zorganizować. Zazwyczaj manager podpowie, czy lepsza będzie duża sala czy też niewielka sala kameralna. W przypadku tej drugiej możemy liczyć się ze znacznie niższymi cenami! Manager restauracji da nam również zestawy menu, z których będziemy mogli wybrać konkretne opcje. Zazwyczaj ceny podawane są za wyżywienie jednej osoby. Warto także zastanowić się nad wystrojem Sali – zazwyczaj managerowie dbają o to, aby sala była odpowiednio przystrojona wcześniej, jeśli jednak zależy nam na specjalnym wystroju – zajmijmy się tym sami.
 

Posty powiązane